fbpx

Микроблейдинг техниката е изцяло ръчен метод, при който се използват микро игли. C тяхна помощ в кожата се имплантира пигмент, като по този начин се рисуват множество единични косъмчета. Натискът при работа върху кожата е много добре контролиран и това позволява да се работи на ниво епидермис. Болката при тази процедура е минимална, времето за заздравяване на третираният участък е около 7до 10 дни, а крайния резултат са едни изключително естествени вежди. Микроблейдинг процедурата е подходяща за суха и нормална кожа, за кожа без наличие на имплантиран пигмент. Подходяща е най-вече за дами, които не се гримират, тъй като в този случай техниката губи своята изразителност и е необходимо допълнително подчертаване със сенки или молив.

Powderbrows (пудра вежди) е техника, при която в кожата се имплантират микро точици с помощта на машинка. Натискът при работа върху кожата, отново е добре контролиран, като това позволява и да се създаде градация на пигмента, за по-естествени и добре оформени вежди. Извършва се при пълна липса на болка, тъй като предварително се използва обезболяващ крем. Освен естествения краен резултат, целта на техниката е да създаде и обем при липса на окосмяване. Подходяща е за всякакъв тип кожа, за подобряване на формата на веждите и за покриване на стар пигмент в кожата. Може да бъде изпълнена по начин, при който не е необходимо да се използват молив или сенки за допълнително подчертаване, дори при дами, които използват ежедневно грим.

Каква е трайността на процедурите и за кои хора е подходяща? 

При всичките техники, процедурата се извършва на два етапа в рамките на месец, месец и половина. Необходимо е да се направи ретуш или т.нар. затвърждаване на резултата след около 40 дни. Трайността зависи основно от типа на кожата на клиента. Най-добри и трайни резултати се наблюдават при хора със суха кожа. При мазна кожа резултатите са малко по-краткотрайни. В общият случай трайността на процедурата при микроблейдинг е до година и половина–две. При Powderbrows (пудра ефект) трайността е по-голяма – от две до три години. Освежаване на цвета се препоръчва веднъж на година и половина или две. Микропигментацията не е препоръчителна при хора с проблемна кожа, при акне, себореен дерматит или кератоза. Не се препоръчва при бременност и по време на кърмене, както и при хора приемащи антикоагуланти.

Всичко което трябва да знаем, преди да си направим Микроблейдинг

Веждите са може би най- важната черта на лицето. Красивите вежди извайват рамката на лицето ви, и насочват цялото внимание точно там, където го искате- към очите ви! Истината е, че веждите не са създадени еднакви. Някои вежди изискват малко усилия, за да изглеждат перфектно, докато други се нуждаят от помощта на малко чудо, за да достигнат подходящата форма.

Въпреки, че естествените перфектно оформени вежди са рядкост, Микроблейдингът позволява всяка една вежда да бъде трансформирана, така че тя да достигне гъст и плътен вид, който изглежда абсолютно натурално.

Колко време трае процедурата?

Типичната процедура трае около два часа, но истинския Микроблейдинг се осъществява в последните 15 до 30 минути. Преди да започне същинската част с иглите, първо се начертават контурите, след което времето протича в разговори, за да се уточни желаната от клиента форма и гъстота. Взимането на мерки и усъвършенстването на вида на веждите, може да отнеме до един час! Следващата стъпка е поставянето на обезболяващия крем, който трябва да престои не по-малко от 30 минути, ако желаете гладка и безболезнена процедура. Не е желателно да сте консумирали алкохол, седмица преди процедурата, тъй като той може да повлияе отрицателно на вашите резултати. Консумирането на алкохол непосредствено преди манипулацията кара кожата ви да кърви повече, което води до неуспешното проникване на пигмента в нея.

Грижата след процедурата

Първите няколко дни са най-важни за възтановяването след миркоблейдинга, защото разрезите са все още отворени. Докато не започнат да заздравяват, трябва да не излагате веждите си на силно слънце, и да не ги мокрите обилно с вода. Върху веждите се нанся специален балсам, богат на масла и полезни съставки, които спомагат за оздравителния процес и едновременно с това подхранват и хидратират кожата. Може да се образуват леки корички, които не трябва да се чоплят и махат, докато не паднат сами.

ТехникаЦена
Косъм по косъм ( с включен ретуш)340 лв
Пудра ефект( с включен ретуш)340 лв
Хибридна техника( с включен ретуш)340лв
Ретуш100лв